به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام مظاهری، کارشناس مسائل خانواده طی سخنانی در همایش خانودههای حوزویان که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهارداشت: کانون خانواده گرچه از جامعه کوچکتر است، ولی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ به گونهای که خانواده خوب، جامعه خوب را ضمانت می کند.
وی افزود: مدیریت خانواده، نیازمند آموزش است که متاسفانه در کشور ما آنچنان که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است، به نظر می رسد به دلیل اهمیت این مسئله جا دارد رشته ای به نام مدیریت خانواده در حوزه و دانشگاه ایجاد شود.
این کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: از آنجایی که همسران به صورت فطری مدیریت خانواده را نمی دانند؛ بنابراین با عدم کنترل برخی مشکلات، کانون گرم خانه و خانواده به محلی برای جدل و دعوا تبدیل می شود.
وی اضافه کرد: در مدیریت خانواده یکی از مباحث بسیار مهم مدیریت اخلاق است، اگر خانه ای به صورت اخلاقی مدیریت شود و میان زن و شوهر مسائل مختلف به صورت اخلاقی نه حقوقی برطرف شود، این خانه و خانواده هرگز سست نخواهد شد و دارای پایه های محکم و استواری خواهد بود.
حجتالاسلام مظاهری با اشاره به این که بیشترین مشکلاتی که در دادگاه های خانواده مشاهده می شود از این مسئله نشات می گیرد؛ گفت: طرفین دعوا سعی دارند به حق و حقوق خود برسند؛ بر این اساس اخلاق را زیرپا میگذارند؛ درحالی که مهمترین مسئله در خانواده، اخلاق، ایثار، از خودگذشتگی و حتی گاهی گذشتن از حق است.
این کارشناس حوزوی یکی دیگر از ارکان مهم مدیریت خانواده را عدم جدال در خانه عنوان کرده و تاکید کرد: زن و شوهر باید بیاموزند که هرگز در باره مسئله ای به نزاع و جدال نپردازند؛ چون جدال مهمترین آفت زندگی است و پیامبر اکرم(ص) جدال کننده را مذمت کرده اند، هرچند حق با او باشد.
وی با بیان این که آخرین رکن مدیریت خانواده توجه به مایحتاج زندگی است، خاطرنشان کرد: شوهر خانواده موظف است مایحتاج زندگی را برآورده کند و آنچه نیاز فرزندان و همسرش می باشد در حد عرف برطرف نماید.
حجتالاسلام مظاهری در پایان با اشاره به اهمیت مسئله ارتباط با خویشاوندان زن و شوهر، گفت: زن باید بداند که با خویشاوندان و خانواده همسرش چگونه برخورد کند که اسباب ناراحتی آنهاو به تبعش ناراحتی همسرش را به وجود نیاورد، همچنین شوهر نیز باید این مسئله را به خوبی رعایت نماید.